Concurs pentru copii de ucidere a pisicilor sălbatice organizat în Noua Zeelandă, anulat după un val de critici

0
Publicat:

Un concurs de vânătoare de pisici sălbatice din Noua Zeelandă destinat copiilor a fost anulat în urma reacțiilor de respingere a evenimentului. Copilul care ar fi ucis cele mai multe animale ar fi câștigat 250 de dolari neozeelandezi, potrivit BBC News.

Pisică sălbatică. FOTO arhivă Romsilva
Pisică sălbatică. FOTO arhivă Romsilva

Vânătoarea de pisici sălbatice - animale considerate dăunătoare și cu un risc pentru biosecuritatea țării - este o tradiție anuală în North Canterbury, o zonă rurală a Noii Zeelande, însă anul acesta, organizatorii au fost criticați după ce au anunțat o nouă categorie: pentru copiii cu vârste de până la 14 ani.

Cei încadrați în această categorie au fost încurajați să ucidă cât mai multe pisici sălbatice între jumătatea lunii aprilie și sfârșitul lunii iunie.

Copilul care ar fi ucis cele mai multe ar fi câștigat 250 de dolari neozeelandezi (echivalentul a 124 lire sterline sau a 155 de dolari).

Grupurile de protecție a animalelor au reacționat imediat după anunțarea noii categorii.

Organizația pentru prevenirea cruzimii față de animale din Noua Zeelandă s-a declarat marți ușurată.

Categoria pentru copii, care presupunea împușcarea pisicilor sălbatice nu va mai avea loc”, a anunțat  Organizația.

Unul dintre argumentele luate în considerare a fost acela că vânătorii nu ar fi capabili să facă diferența între o pisică sălbatică, rătăcită sau o pisică domestică speriată, potrivit agenției de presă AFP și că acest lucru ar putea duce la uciderea involuntară a unor pisici domestice.

„Ar trebui să îi învățăm pe copiii noștri empatie față de animale, nu să le dăm instrumentele necesare pentru a le ucide”, a declarat un purtător de cuvânt al organizației caritabile pentru bunăstarea animalelor Safe pentru agenția de presă locală 1News.

În Noua Zeelandă există cca 1,2 milioane de pisici domestice și de peste două ori mai multe pisici sălbatice.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite