Comisia Europeană va încuraja o nouă generaţie de biocombustibili, care folosesc deşeuri sau plante lemnoase nealimentare în loc de cereale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a constatat că recoltele alimentare, în special cele de porumb şi soia, erau deviate din farfuriile săracilor, în rezervoarele de combustibili ale celor bogaţi

Comisia Europeană intenţionează acum să încurajeze o nouă generaţie de biocombustibili, care folosesc deşeuri sau plante lemnoase nealimentare, în loc de recoltele de cereale.

Uniunea Europeană a cedat presiunilor de a reduce cantitatea de recolte de cereale care pot fi transformate în biocombustibili, potrivit BBC News.

Politica anterioară privind biocombustibilii, ce prevedea obţinerea a 10% din carburanţii Europei, din plante, până în 2020, a fost criticată din cauza creşterii preţului alimentelor, cauzată de transformarea unei părţi a recoltelor de cereale în biocombustibili.

Politica a fost promovată pentru protejarea mediului şi a fost susţinută de industria auto şi de mulţi ecologişti. Ulterior, însă, s-a constatat că recoltele alimentare, în special cele de porumb şi soia, erau deviate din farfuriile săracilor, în rezervoarele de combustibili ale celor bogaţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite