Comandantul armatei sudaneze a emis un ordin de amnistiere pentru membrii forțelor speciale care și-au depus armele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ordinul, publicat pe Fcebook, spune că alegerea membrilor forțelor speciale de a depune armele „va însemna includerea lor în rândurile forțelor armate din momentul depunerii armelor”.

Militar sudanez cu steagul țării sale pe braț. Foto: Shutterstock
Militar sudanez cu steagul țării sale pe braț. Foto: Shutterstock

 Comandantul Forțelor Armate sudaneze, Abdel Fattah al-Burhan, a emis joi un ordin de amnistie pentru toți membrii forțelor de reacție rapidă (forțele speciale) care depun armele. Ordinul a fost publicat pe Facebook.

Comandantul armatei [Sudanului] a emis un ordin de amnistie pentru toți militarii din rândul forțelor de reacție rapidă care depun armele”, se arată în ordinul șefului forțelor armate ale țării. Se indică faptul că acest demers al membrilor forțelor speciale „va însemna includerea acestora în rândurile forțelor armate din momentul sesizării”.

Anterior, armata sudaneză a cerut în mod repetat membrilor formațiunilor forțelor speciale să depună armele și să treacă de partea armatei. Cu toate acestea, până acum, forțele armate sudaneze nu au oferit și garanții oficiale cu privire la soarta viitoare și cu privire la continuarea serviciului militar al ofițerilor și soldaților forțelor de reacție rapidă. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite