Legătura dintre războiul din Sudan și băuturile răcoritoare. Furnizarea cărei materii prime este afectată

0
Publicat:

Conflictul din Sudan amenință aprovizionarea cu un ingredient cheie pentru băuturi răcoritoare, scrie Reuters.

Proteste în Sudan
Conflictul din Sudan amenință aprovizionarea cu un ingredient cheie pentru băuturi răcoritoare

Conflictul din Sudan i-a lăsat pe producătorii internaționali de bunuri de larg consum în impas pentru a-și asigura aprovizionarea cu gumă arabică, unul dintre cele mai căutate produse din țară și un ingredient cheie în orice, de la băuturi gazoase până la bomboane și produse cosmetice.

Aproximativ 70% din oferta mondială de gumă arabică, pentru care există puțini înlocuitori, provine de la salcâmii din regiunea Sahel care străbate a treia țară ca mărime a Africii, care este sfâșiată de luptele dintre armată și o forță paramilitară. .

Atenționate de insecuritatea persistentă a Sudanului, companiile dependente de produs, cum ar fi Coca Cola și Pepsico, au stocat de mult timp provizii, unele păstrându-se între trei și șase luni, au declarat exportatorii și surse din industrie pentru Reuters.

Cu toate acestea, conflictele anterioare au avut tendința de a fi concentrate în regiuni îndepărtate, cum ar fi Darfur. De această dată, capitala Khartoum a fost blocată în luptele care au izbucnit la 15 aprilie, paralizând economia și perturbând comunicațiile de bază.

În funcție de cât timp durează conflictul, pot exista ramificații pentru produsele finite pe raft – produse de marcă făcute după nume cunoscute”, a declarat Richard Finnegan, manager de achiziții la Kerry Group, un furnizor de gumă arabică pentru majoritatea alimentelor și băuturilor importante. firmelor.

Finnegan a estimat că stocurile actuale se vor epuiza în cinci până la șase luni, o viziune reluată de Martijn Bergkamp, partener la furnizorul olandez FOGA Gum, care a estimat între trei până la șase luni.

Cloetta AB, un cofetar suedez care face pastile Lakerol care folosesc gumă arabică, are un stoc „amplu” de ingredient, a declarat un purtător de cuvânt într-un e-mail.

Producția globală de gumă arabică este de aproximativ 120.000 de tone pe an, în valoare de 1,1 miliarde de dolari, potrivit estimărilor citate de Kerry Group. Cea mai mare parte se găsește în „cintura de gumă” care se întinde pe 500 de mile de la estul la vestul Africii, unde pământul arabil se întâlnește cu deșertul, inclusiv în Etiopia, Ciad, Somalia și Eritreea.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite