Columbia: o clădire s-a prăbuşit, 11 persoane fiind îngropate sub dărâmături

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O clădire nouă de 21 de etaje s-a prăbuşit duminică în apropierea de oraşul Medellin, în nord-vestul Columbiei, 11 persoane fiind îngropate sub dărâmături, potrivit autorităţilor locale citate de AFP.

Mai mulţi muncitori încercau să consolideze structura clădirii din oraşul El Poblado, aflat la marginea Medellinului, când incidentul a avut loc, au declarat reprezentanţi locali. Nouă dintre cei care lucrau la consolidarea imobilului au fost prinşi sub acesta, precum şi un gardian şi un locatar, în timp ce trei persoane au putut fi salvate.

Departamentul care se ocupă cu managementul riscului localităţii a descoperit încă de vineri anumite probleme ale structurii clădirii care a fost evacuată. „Am avertizat asupra  riscurilor în timpul vizitei”, a declarat responsabilul departamentului menţionat, Santiago Perez, explicând că o fisură a apărut în structura clădirii, pe neaşteptate.

Jumătate din cele 80 de apartamente ale clădirii nu au apucat că să fie locuite până la producerea incidentului.

Mai mult de o sută de pompieri, ingineri şi voluntari sunt la locul incidentului pentru a încerca să-i scoată pe cei aflaţi sub dărâmături. Au fost aduşi şi câini speciali pentru a-i găsi pe cei 11, dar şansele sunt relativ scăzute.

Un purtător de cuvânt al organizaţiei Crucea Roşie a declarat pentru AFP că situaţia este delicată pentru că utilizarea escavatoarelor ar putea duce la prăbuşirea unor turnuri apropiate.

„În momentul de faţă, maşinăriile (n.r.- cele pentru îndepărtarea plăcilor grele) sunt oprite. Examinăm posibilitatea de a intra prin partea superioară”, a declarat primarul din Medellin, Claudio Restrepo pentru televiziunea de stat.  

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite