Columbia: Armata chemată la apel pentru a stabiliza situaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele columbian, Juan Manuel Santos, a dispus vineri desfăşurarea forţelor militare în Bogota şi pe principalele drumuri din ţara sud-americană, drept răspuns la mişcarea fermierilor din provincie care a început în urmă cu 12 zile  şi care dus până acum la pierderea a două vieţi omeneşti.

Am comandat ieri (n.r.- joi) militarizarea Bogotei şi voi acelaşi lucru în orice municipiu sau regiune în care va fi nevoie de prezenţa trupelor noastre”, a declarat Santos pentru postul de televiziune naţional, citat de AFP.

Un total de 50.000 de militari vor fi dispuşi în diferite provincii pentru a „asigura mobilitatea pe drumuri”, iar „poduri aeriene” vor fi organizate pentru a asigura livrarea de produse care lipsesc în anumite oraşe după blocajele rutiere care au început pe 19 august.

Este inacceptabil ca acţiunile unora să afecteze grav majoritatea”, a afirmat preşedintele columbian, după un an marcat de mai mult de 50 de demonstraţii în marile orale, adesea acestea terminându-se cu ciocniri între poliţie şi manifestanţi.

În Bogota, ciocnirile de joi au dus la moartea a doi oameni, potrivit declaraţiei lui Santos. De asemenea, autorităţile din domeniul sănătăţii au raportat 147 de răniţi, iar poliţia a arestat 40 de persoane în urma jafurilor din centrul capitalei columbiene.

Fermierii columbieni au început de 12 zile o mişcare de protest pentru o perioada nedeterminată blocând transporturile de alimente către oraşe şi cerând preţuri minime garantate pentru anumite produse. 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite