Circa 100.000 de persoane, blocate într-o gară din sudul Chinei, din cauza ninsorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gara din Guangzhou FOTO BBC
Gara din Guangzhou FOTO BBC

Circa 100.000 de persoane au rămas blocate în gara din oraşul Guangzhou, sudul Chinei, în cursul nopţii de luni spre marţi, din cauza ninsorilor abundente, în condiţiile care traficul este deja aglomerat pe fondul apropierii Noului An chinezesc, informează BBC News online.

Transportul public în sudul Chinei a înregistrat perturbări grave pe fondul ninsorilor abundente din regiune, fiind unele dintre cele mai scăzute temperaturi cu care se confruntă statul.

Condiţiile meteorologice extreme au concis şi cu perioada sărbătorilor în China, în condiţiile în care Noul An chinezesc va avea loc pe 8 februarie, când sute de milioane de lucrători imigranţi îşi vizitează familiile.

Mai multe curse feroviare din nordul şi centrul Chinei au înregistrat întârzieri pe fondul condiţiilor meteo, blocând călătorii din sudul ţării, fără acces la mijloacele de transport. 

Potrivit presei chineze, încă 50.000 de persoane se mai aflau şi marţi în gara din Guangzhou. 

Poliţia locală a anunţat că a trimis 5.200 de ofiţeri pentru a păstra ordinea publică, recomandând călătorilor să verifice orarul trenurilor online şi să nu vină în staţia de tren pentru a aştepta să se îmbarce.

Potrivit estimărilor oficialilor chinezi, circa trei milioane de călătorii vor fi efectuate în perioada sărbătorilor de Anul Nou chinezesc, cea mai de amploare mişcare de migrare anuală din lume.

Peste 400 de persoane au pierdut zborurile din Guangzhou, din cauza blocajelor în trafic.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite