CIA pregătea în 2003 o casetă porno cu Saddam Hussein

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi foşti ofiţeri CIA au spus că după invazia Irakului în 2003, serviciul secret american a avut în minte câteva metode prin care să îl discrediteze pe Saddam Hussein în ochii propriului popor, potrivit cotidianului The Washington Post.

Una dintre ele era să creeze o înregistrare video falsă în care dictatorul irakian făcea sex cu un adolescent.

"Înregistrarea ar fi arătat ca şi cum ar fi fost realizată de o cameră ascunsă", a spus un fost ofiţer CIA, care a vorbit sub protecţia anonimatului. "Ideea era să împânzim Irakul cu această înregistrare video", a adăugat acesta.

Până la urmă, "demersurile s-au oprit" pentru că ideea era patetică, a spus un alt fost ofiţer CIA.

"Cei care au venit cu ideea lucraseră în America Latină sau estul Asiei şi nu înţelegeau nuanţele culturale ale regiunii. Imaginile cu Saddam jucându-se cu băieţi nu ar fi avut nicio rezonanţă în Orientul Mijlociu, nimănui nu i-ar fi păsat", a declarat un al treilea fost oficial CIA.

"O asemenea campanie împotriva lui Saddam ar fi arătat o totală neînţelegere a ţintei. Mereu confundăm tabuurile noastre cu cele universale, când de fapt ele sunt doar ale noastre", a adăugat al treilea ofiţer CIA.

Fostul preşedinte irakian Saddam Hussein (1979-2003) a fost capturat în 2003 şi spânzurat în 2006. Fiii lui, Uday şi Qusay, au fost omorâţi în 2003.

VIDEO Vărul lui Saddam Hussein a fost condamnat la moarte

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite