China vrea să treacă la „redistribuirea avuţiei”, un semnal de îngrijorare pentru miliardarii ţării. Ei se întrec în donaţii pentru a-l impresiona pe preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu se ştie cum preşedintele Xi va realiza această redistribuire, dar guvernul ar putea lua în considerare impozitarea sau alte modalităţi de redistribuire a veniturilor şi a bogăţiei. FOTO EPA-EFE
Nu se ştie cum preşedintele Xi va realiza această redistribuire, dar guvernul ar putea lua în considerare impozitarea sau alte modalităţi de redistribuire a veniturilor şi a bogăţiei. FOTO EPA-EFE

China experimentează redistribuirea avuţiei, pentru a aduce „prosperitatea comună”, iar pentru aceasta îi are în vizor pe miliardarii ţării. Ca urmare, bogaţii Chinei se întrec acum să facă donaţii de miliarde, pentru a nu ieşi din graţiile preşedintelui.

Preşedintele Xi Jinping le-a spus liderilor Partidului Comunist Chinez că guvernul trebuie să stabilească un sistem de redistribuire a bogăţiei în interesul „echităţii sociale”. El a spus că este „necesar” să fie reglementate în mod rezonabil veniturile excesiv de mari, iar persoanele şi întreprinderile cu venituri mari să fie „încurajate” să dea mai mult înapoi societăţii, relatează Digi24. 

Presa de stat din China nu a dat mai multe detalii despre modul în care preşedintele Xi speră să realizeze acest obiectiv, dar a sugerat că guvernul ar putea lua în considerare impozitarea sau alte modalităţi de redistribuire a veniturilor şi a bogăţiei.

În ultimele luni, miliardarii au început să-şi transfere o parte din avere către diverse case sociale ale statului, în contextul în care elita bogată a ţării încearcă să îl mulţumească pe preşedintele chinez Xi Jinping. 

Şeful unei mari organizaţii caritabile din Beijing spune că partea îngrijorătoare pentru miliardari este că nu ştiu cât de mult ar trebui să doneze pentru a face pe plac Partidului Comunist. Tot ce pot face este să se uite la donaţiile celorlalţi miliardari şi să încerce să se ridice la acelaşi nivel.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite