China plănuieşte să utilizeze vaccinul Pfizer ca o a treia doză pentru întărirea imunităţii cetăţenilor

0
0
De asemenea, este posibil ca doza adiţională să fie gratuită. FOTO Shutterstock
De asemenea, este posibil ca doza adiţională să fie gratuită. FOTO Shutterstock

China plănuieşte să întărească vaccinarea populaţiei, care a fost imunizată cu serurile chinezeşti Sinopharm and Sinovac, cu o doză adiţională a vaccinului împotriva COVID-19 bazat pe tehnica ARN mesager şi dezvoltat de companiile Pfizer şi BioNTech, a informat joi presa locală, citată de EFE.

„Autorităţile chineze plănuiesc să utilizeze vaccinul de la Pfizer BioNTech ca doză pentru întărirea imunităţii cetăţenilor care au primit deja vaccinuri cu virus inactivat", au dezvăluit surse aproapiate companiilor farmaceutice,  transmite Agerpres. 

De asemenea, este posibil ca doza adiţională să fie gratuită.

Datele disponibile de la un studiu privind eficacitatea obţinută din combinaţia vaccinului chinez Sinovac cu cel de la BionNTech,  „încurajează la optimism", potrivit lui Wu Yifang, preşedintele Fosun Pharma.

De mai multe luni, comunitatea ştiinţifică dezbate necesitatea şi eficienţa injectării unei a treia doze, care ar putea fi de la vaccinuri diferite celor administrate iniţial.

Fosun Pharma a anunţat, totodată, că agenţia chineză de reglementare a medicamentelor a încheiat analiza vaccinului de la Pfizer/BioNTech, care se află în prezent în faza de revizuire administrativă.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite