China, Iran și Rusia organizează exerciții navale în Golful Oman

0
Publicat:

Rusia a anunţat că un grup de nave de război din flota sa a ajuns în Iran pentru a participa la exerciţii cu Iranul şi China în Golful Oman şi Marea Arabiei, relatează Reuters și Agerpres.

FOTO Google Maps
FOTO Google Maps

Exerciţiile comune, numite „Maritime Security Belt - 2024” („Centură de Securitate Maritimă - 2024”), vor implica nave de război şi aviaţie, a precizat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat citat luni de presa de stat.

„Partea practică a exerciţiului se va desfăşura în apele Golfului Oman din Marea Arabiei”, a transmis ministerul. „Scopul principal al manevrelor este de a stabili siguranţa activităţii economice maritime”, se adaugă în comunicat.

Grupul de nave ale Rusiei este condus de Variag, un crucişător cu rachete din cadrul flotei ei din Pacific, a precizat ministerul. Conform ministerului, reprezentanţi ai marinei din Pakistan, Kazahstan, Azerbaidjan, Oman, India şi Africa de Sud vor acţiona ca observatori.

Nave de război chineze, iraniene şi ruseşti vor efectua exerciţii maritime comune în perioada 11-15 martie în apropierea Golfului Oman, a anunţat la rândul său luni Ministerul chinez al Apărării, citat de Reuters.

Exerciţiile au ca scop „menţinerea în comun a securităţii maritime regionale”, a subliniat ministerul într-un comunicat.

China va trimite două nave de război cu rachete ghidate şi o navă de aprovizionare pentru a participa la exerciţii, se arată în comunicat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite