China înăspreşte măsurile anti-COVID. Locuitorii Beijingului, obligaţi să se testeze pentru a intra în locuri publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Beijingul va consolida măsurile de combatere a Covid-19 prin obligarea efectuării de noi teste, au anunţat sâmbătă autorităţile din capitala Chinei, informează lefigaro.fr.

Mutarea vine în prima zi a unui weekend lung de Ziua Muncii. Chinezii profită de obicei de ocazie pentru a călători prin ţară, dar anul acesta cel mai grav focar de cazuri de la începutul anului 2020 îi forţează pe mulţi să rămână acasă. 

Confruntaţi cu varianta Omicron extrem de contagioasă, autorităţile chineze şi-au întărit politica de zero Covid, efectuând teste şi izolare masive de îndată ce apar primele cazuri. Aceste măsuri stricte au dus la o încetinire a economiei ţării şi la o frustrare crescândă în rândul oamenilor. 

Beijingul a anunţat sâmbătă că după aceste cinci sărbători legale, accesul în spaţiile publice va fi şi mai limitat. Din 5 mai, un test Covid negativ efectuat în ultima săptămână va fi obligatoriu pentru a intra "în multe locuri publice şi pentru a lua transportul în comun”, potrivit unui anunţ făcut pe contul WeChat al capitalei. 

Pentru activităţi precum evenimente sportive şi călătorii în grup, participanţii vor trebui, de asemenea, să prezinte un test Covid negativ efectuat în ultimele 48 de ore, împreună cu dovada că au fost complet vaccinaţi. 

China a înregistrat peste 10.700 de noi cazuri pozitive în toată ţara, aproape toate în Shanghai, capitala economică. Metropola din estul ţării, închisă timp de aproape o lună, a raportat sâmbătă peste 10.100 de cazuri în ultimele 24 de ore, sau aproape jumătate din cazurile zilnice care au fost înregistrate la începutul lunii aprilie. La Beijing, numărul cazurilor a crescut la 54, potrivit Comisiei Naţionale de Sănătate. 

Testele Covid vor fi gratuite pentru rezidenţi începând de marţi, a declarat presa de stat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite