China anunţă că a vaccinat complet împotriva covid-19 peste un miliard de locuitori, reprezentând 70% din populaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul oficial al morţilor din cauza covid-19 a rămas însă neschimbat, la  4.636.   FOTO Shutterstock
Numărul oficial al morţilor din cauza covid-19 a rămas însă neschimbat, la  4.636.   FOTO Shutterstock

Guvernul chinez a anunţat joi că a vaccinat complet împotriva covid-19 peste un miliard de locuitori, reprezentând peste 70% din populaţia ţării, relatează AFP.

Cea mai populată ţară din lume - 1,4 miliarde de locuitori -, în care a apărut noul coronavirus la sfârşitul lui 2019, a distribuit în total 2,16 miliarde de doze de vaccin anticovid până la 15 septembrie, a anunţat în faţa presei un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Mi Feng. 

Prima ţară afectată de pandemia covid-19 a fost totdată prima ţară care a ieşit din pandemie, în primăvara lui 2020, după ce a adoptat măsuri radicale, şi anume o depistare generalizată şi închiderea aproape completă a frontierelor. 

Însă există în continuare intensificări sporadice ale epidemiei, la fel ca în ultimele zile, în provincia Fujian (est), unde se înregistrează aproximativ 50 de cazuri zilnic. 

Numărul oficial al morţilor din cauza covid-19 a rămas însă neschimbat, la  4.636. 

China a început, încă de la sfârşitul anului trecut, să-şi vaccineze populaţia, în principal cu două vaccinuri, administrate în două doze, ale laboratoarelor Sinovac şi Sinopharm. 

Nivelul eficienţei acestor vaccinuri ridică întrebări, mai ales cu privire la mai rezistente, ca varianta indiană (delta) a SARS-CoV-2. 

Beijingul nu a autorizat, până în prezent, o comercializare a vaccinurilor anticovid străine pe teritoriul chinez.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite