China a efectuat exerciţii militare ample în care a „înconjurat” Taiwanul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Armata chineză a efectuat de vineri până duminică exerciţii militare la scară mare în cadrul cărora a înconjurat insula Taiwan. Un analist militar chinez citat de presa de stat le-a numit „repetiţie a unei posibile acţiuni reale”, relatează American Military News.

Exerciţiile au constat în desfăşurarea unor forţe maritime, aeriene, de rachete convenţionale şi alte forţe în jurul Taiwanului de către Comandamentul Teatrului de Est, a transmis Armata Populară Chineză de Eliberare (PLA).

Exerciţiile au fost menite „să testeze şi să îmbunătăţească capacitatea de operaţiuni comune a mai multor servicii şi arme”, se arată în comunicat.

Tabloidul chinez Global Times a relatat că în cadrul acestor manevre militare portavionul Liaoning a fost poziţionat în estul Insulei în timp ce un număr de avioane de luptă şi nave de război au fost dispuse în vestul insulei.

Potrivit Ministerului apărării din Taiwan, pe parcursul celor trei zile de exerciţii un număr mare de avioane de luptă şi bombardiere au intrat în spaţiul de apărare aeriană al Taiwanului.

Song Zhongping, analist militar din China continentală a declarat pentru Global Times că exerciţiile armatei chineze sunt „ca nişte repetiţii pentru posibile acţiuni reale”, el remarcând în acest sens participarea forţelor navale şi aeriene şi aparenta absenţă a debarcărilor amfibie şi a acţiunii forţelor terestre.

Song a mai spus că, „prin poziţionarea grupului -portavion Liaoning la est de Taiwan, PLA nu numai că împiedică posibilele întăriri din partea forţele străine de interferenţă, dar lansează şi atacuri asupra bazelor militare de la est de insula Taiwan şi interceptează orice tentative de evadare ale forţelor secesioniste.”

„În pregătirea pentru o posibilă acţiune reală a conflictului militar în strâmtoarea Taiwan, toate forţele PLA îşi vor juca rolul: vor înconjura întreaga insulă, o vor sigila şi vor lansa lovituri eficiente”, a spus Song conform Global Times.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite