Cetăţenii din Noua Zeelandă vor putea  să-şi schimbe sexul din certificatele de naştere cu cel cu care se identifică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul se va consulta cu comunitatea LGBTQ pentru a se asigura că aceste prevederi vin realmente în sprijinul celor vizaţi.
Guvernul se va consulta cu comunitatea LGBTQ pentru a se asigura că aceste prevederi vin realmente în sprijinul celor vizaţi.

În Noua Zeelandă a fost adoptată o lege care le va permite oamenilor să-şi schimbe sexul înregistrat pe certificatele de naştere. Astfel, cetăţenii din această ţară vor avea posibilitatea să-şi treacă în certificatul de naştere sexul cu care se identifică ei înşişi.

„Astăzi este o zi de mândrie în istoria Noii Zeelande. Parlamentul a votat în favoarea incluziunii şi împotriva discriminării. Această schimbare îi va ajuta pe tineri să ia propriile decizii privind modul în care sunt identificaţi în certificatele de naştere (...), ceea ce le va susţine sănătatea mintală şi starea de bine", a declarat ministrul de Interne Jan Tinetti.

Tinetti a menţionat că neozeelandezii născuţi peste graniţe nu vor fi eligibili, în această etapă, însă se lucrează la remedierea acestei probleme, pentru a „întări şi mai mult realizarea de astăzi”, scrie Agerpres.

Totuşi, legea urmează să intre în vigoare abia peste 18 luni, timp în care guvernul se va consulta cu comunitatea LGBTQ pentru a se asigura că aceste prevederi vin realmente în sprijinul celor vizaţi, a mai indicat ministrul de Interne.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite