Cel puţin un milion de gândaci au scăpat dintr-o fermă din estul Chinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin un milion de gândaci au scăpat dintr-o fermă din China, unde era crescuţi pentru a fi utilizaţi în medicina tradiţională, informează AFP.

Gândacii au scăpat din ferma din Dafeng, aflată în provincia Jiangsu din estul ţării, şi au invadat terenuri agricole din împrejurimi la începutul acestei luni, după ce „un atacator necunoscut” a distrus sera unde era crescuţi.

Autorităţile sanitare au trimis în regiune cinci anchetatori care vor trebui să propună un plan prin care să fie eliminate insectele.

Proprietarul fermei, Wang Pengsheng, a investit peste 100.000 de yuani (echivalentul a 16.000 de dolari) în 102 kilograme de ouă de gândac american. Asta, după ce, timp de şase luni, s-a chinuit să conceapă un plan de afaceri, scrie ziarul „Modern Express”. Bărbatul se aşteptat să câştige în jur de 1.000 de yuani la fiecare kilogram de gândaci vândut.

Vracii chinezi, care folosesc şi plante, şi animale, inclusiv specii în pericol, susţin că extractul de gândac poate trata boli precum cancerul şi poate spori imunitatea.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite