Cel puţin şapte persoane au murit în urma unor inundaţii în capitala sud-coreeană Seul | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Twitter
FOTO Twitter

Cel puţin şapte persoane au murit şi alţi 14 au fost răniţi în Seul din cauza unor inundaţii provocate de ploile torenţiale în urma cărora apa a năvălit în staţiile de metrou şi pe mai multe străzi din capitală, au anunţat marţi autorităţile. În prezent, alte şapte persoane sunt dispărute.

„Cel puţin şapte persoane au decedat în metropola Seul (...), iar alte şapte au fost date dispărute din cauza precipitaţiilor intense la 7:30 în această dimineaţă'', a declarat pentru AFP un responsabil din cadrul Ministerului de Interne.

Autorităţile au avertizat că se vor produce din nou precipitaţii, iar echipele de intervenţie încercau să degajeze carcasele autovehiculelor inundate de pe străzile capitalei, au constatat jurnaliştii AFP, scrie Agerpres.

Ploile torenţiale, care au început luni, sunt cele mai puternice ce s-au abătut asupra Coreii de Sud în ultimii 80 de ani, potrivit agenţiei de presă Yonhap.

Imaginile care au apărut luni seară pe reţelele de socializare arătau persoane care mergeau prin apa care le ajungea până la brâu, staţiile de metrou erau inundate şi vehiculele acoperite pe jumătate de ape în cartierul de lux Gangnam din Seul.

Administraţia meteorologică coreeană (KMA) i-a avertizat pe sud-coreeni să „aibă grijă la ploile torenţiale, la rafale, precum şi la trăsnete şi fulgere în regiunea centrală'', în următoarele zile.

A fost prognozată o cantitate suplimentară de 300 de milimetri de ploaie pentru regiunea centrală, care include Seulul, până joi, a precizat aceeaşi sursă.

Potrivit presei locale, trei persoane care locuiau într-o „banjiha'' - locuinţe situate în subsoluri strâmte precum cea în care trăieşte familia din filmul ''Parasite'' a lui Bong Joon-ho -, printre care şi un adolescent, au decedat înecate în propriul apartament.

Preşedintele Yoon Suk-yeol le-a dat dispoziţii responsabililor guvernamentali să evacueze rezidenţii din zonele de risc şi a încurajat companiile să le permită angajaţilor să muncească potrivit unui orar flexibil marţi dimineaţă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite