Cel puţin 80 de morţi în urma unor raiduri aeriene, în Yemen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 80 de persoane au fost ucise miercuri, în Yemen, în urma unor raiduri efectuate de coaliţia arabă împotriva unor poziţii rebele, relatează Euronews, citat de Mediafax.

Aceasta este vorba de cea mai sângeroasă zi de la începutul ofensivei coaliţiei arabe, la 26 martie, împotriva insurgenţilor şiiţi din Yemen. Raidurile au vizat îndeosebi un depozit de arme şi un important centru de comandament aparţinând insurgenţilor din Sana'a, regiune ocupată de miliţiile huthi încă din septembrie 2014.

Avioanele coaliţiei au bombardat, de asemenea, în nordul Yemenului, dar şi portul militar Hodeida, situat la Marea Roşie. Această poziţie este de asemenea ocupată de insurgenţii şiiţi. 

Conflictul din Yemen s-a soldat până acum cu aproape 2.000 de morţi. Naţiunile Unite avertizează constant în legătură cu degradarea situaţiei umanitare în această ţară. În acest context, negocierile care ar fi trebuit să aibă loc joi la Geneva, la iniţiativa ONU, au fost amânate, iar o dată nouă încă nu a fost stabilită.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite