Cel puţin 40 de oameni au fost ucişi şi peste 60 au fost răniţi în două atentate sinucigaşe, la un mall din Bagdad VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bagdad
Bagdad

Cel puţin 40 de oameni au fost ucişi şi peste 60 au fost răniţi în două atentate sinucigaşe, revendicate de Statul Islamic, comise într-un centru comercial din estul Bagdadului, a anunţat Poliţia citată de Russia Today.

Imagini video de la locul atacului arată scene de haos  şi maşini în flăcări.

Atacul terorist a avut loc vineri, la Nakheel Mall, aflat în apropiere de Ministerul Petrolului, au anunţat surse medicale şi din Poliţie. O bombă a explodat la intrarea din faţă, iar o alta în parcare.

Bilanţul iniţial al atacurilor era de 11 morţi.

ISIS a revendicat atentul, ce a vizat “o adunare de şiiţi”, într-un comunicat publicat de agenţia sa de presă, Amaq News.

Atentatele vin în condiţiile în care armata irakiană se pregăteşte să lanseze o ofensivă asupra oraşului Mosul, controlat de ISIS.

Gruparea teroristă a controlat la un moment dat o treime din Irak, dar a pierdut treptat teren pe parcursul anului. Însă, pe măsură ce a început să piardă din teritoriile ocupate, şi-a intensificat campania de atentate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite