Cel puțin 24 de oameni au murit după ce un vapor cu pelerini hinduși s-a scunfundat în Bangladesh

0
0

Cel puţin 24 de persoane au murit şi alte zeci sunt date dispărute, duminică, după naufragiul unei ambarcaţiuni care transporta pelerini hinduşi  pe un râu din nordul Bangladesh, a anunţat poliţia, relatează AFP.

Foto Shutterstock (arhivă)
Foto Shutterstock (arhivă)

„Pompierii şi scafandrii caută alte corpuri", a declarat pentru AFP un responsabil al poliţiei locale, Shafiqul Islam, confirmând că trupurile neînsufleţite a 24 de persoane au fost găsite, în principal femei şi copii.

Vaporul transporta până la 50 de pelerini hinduşi care mergeau la un templu vechi de câteva secole. Ambarcaţiunea s-a răsturnat brusc şi s-a scufundat în râul Karotoa, din apropierea oraşului Boda (nord), a precizat poliţia, scrie Agerpres.

Un alt ofiţer de poliţie a declarat că până la 25 de persoane sunt date dispărute.

Media locale au relatat că cel puţin zece persoane au fost salvate şi spitalizate.

În imagini filmate cu telefoanele mobile, preluate de canalul Channel 24, se poate vedea cum ambarcaţiunea supraîncărcată se răstoarnă brusc, aruncându-i pe pasageri în apele râului.

Mii de hinduşi din Bangladesh, ţară majoritar musulmană, se deplasează anual la templul din Bodeshwari. Ziua de duminică marchează începutul Durga Puja, principala sărbătoare hindusă în Bangladesh, care trage mari mulţimi la temple.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite