Cel puţin 21 de morţi în Iran, în urma celui mai recent val de inundaţii provocate de ploi abundente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iranul a mai fost afectat şi în luna martie Foto EPA EFE (arhivă)
Iranul a mai fost afectat şi în luna martie Foto EPA EFE (arhivă)

Cel puţin 21 de oameni au murit în Iran în urma unui nou val de inundaţii provocate ploile abundente în provincia sudică Fars, potrivit anunţului de sâmbătă al Semilunii Roşii iraniane.

"Douăzeci şi una de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte două sunt încă date dispărute în urma inundaţiilor care au afectat mai multe oraşe din regiunea Estahban-ului şi a împrejurimilor sale, în provincia sudică Fars", a declarat Hossein Darvichi, şeful Semilunei Roşii la nivel de provincie, citat de televiziunea de stat, transmite Agerpres.

"Ploi torenţiale au căzut vineri la finalul după-amiezii în oraşele Ij şi Roodbal, în apropiere de Estahban, provocând inundaţii", a indicat la rândul său Yousef Kargar, guvernatorul din Estahban, citat de agenţia Irna, adăugând că "55 de echipe de salvare au sosit la faţa locului pentru a participa la operaţiunile de căutare".

"Numeroşi localnici şi vizitatori s-au dus pe malul râului când au rămas blocaţi de apele în creştere", a adăugat el.

În mare parte arid, Iranul s-a confruntat cu episoade repetate de secetă în ultimul deceniu, dar şi cu inundaţii regulate din cauza ploilor torenţiale.

În ianuarie, opt persoane şi-au pierdut viaţa în regiunea Fars, deosebit de predispusă la inundaţii. În Irakul vecin, 12 persoane au murit în urma ploilor torenţiale în decembrie 2021.

În 2019, ploile abundente înregistrate în sudul Iranului s-au soldat cu cel puţin 76 de morţi şi au provocat pagube estimate la 2 miliarde de dolari.

Schimbările climatice amplifică episoadele de secetă şi ameninţă siguranţa alimentară, susţin experţii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite