Cei 11 piraţi somalezi au fost arestaţi în Republica Seychelles

0
0
Paza de coastă a reţinut piraţii somalezi
Paza de coastă a reţinut piraţii somalezi

Unsprezece presupuşi piraţi somalezi au fost arestaţi duminică seara în largul coastelor Republicii Seychelles de către paza de coastă a arhipelagului, a anunţat luni un comunicat al guvernului din această ţară, relatează AFP.

Cei 11 suspecţi au fost interpelaţi având asupra lor ''diverse arme şi muniţii'' la o distanţă de 405 km nord-vest de Mahé, a indicat comunicatul, care-l citează pe ministrul mediului şi al transporturilor, Joel Morgan, care este şi preşedintele Înaltului comitet de luptă împotriva pirateriei.

Ca urmare a unei informaţii comunicate de un avion de supraveghere a operaţiunii europene de luptă împotriva pirateriei Atalanta, o navă a pazei de coastă a Republicii Seychelles, ''Topaz'', a fost trimisă în zonă şi a reuşit să-i prindă pe cei 11 suspecţi.

Potrivit declaraţiilor lui Morgan, operaţiunile militare întreprinse de mai multe luni dau rezultate, chiar dacă pentru un mic stat ca Seychelles este o misiune foarte dificilă ''să asigure o permanenţă operaţională pe mare 24 de ore din 24 şi şapte zile din şapte''.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri