Cea mai tânără pacientă cu cancer la sân: o fetiță de 7 ani

0
Publicat:

O fetiță de 7 ani din Chile a suferit o mastectomie după ce a fost diagnosticată cu cancer la sân, în luna septembrie. Totul a început cu un mic nodul la sânul stâng pe care mama ei l-a descoperit din întâmplare, relatează ziarele sud-americane, citate de Mediafax.   

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

„Într-o zi, după ce i-am făcut baie, o uscam și când i-am aplicat crema mi-am dat seama că avea o «fasole» sub mamelon. Am dus-o la urgențe și au trimis-o la specialist, dar a trecut mult timp până s-au terminat analizele, aproape cinci luni”, a explicat pentru EFE Patricia Muñoz, mama fetiței.

Tumora a crescut în timpul examinărilor la care a fost supusă fetița. 

Au operat-o în august și aproape două luni mai târziu mi-au dat rezultatele biopsiei. Fiica mea avea cancer la sân. Totul a fost îndepărtat, inclusiv un nodulul, iar teama mea este că acesta va apărea și la celălalt sân”, povestește femeia.

Cazurile de cancer de sân la fetele sub 14 ani sunt foarte rare, aproape inexistente. Vorbim de 0,0001%. Nu avem literatură despre acest lucru, este aproape unic în lume", spune medicul Mario Pardo de la Spitalul Clinic al Universității din Chile.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite