Cea mai importantă companie petrolieră, victima unor hackeri români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai importantă companie petrolieră din Arabia Saudită a fost victima unui atac informatic pus la cale de niște hackeri români, informează abc.es.

Compania saudită Aramco a fost atacată în luna august a anului trecut, hackerii reușind să aducă prejudicii considerabile sistemului informatic, scrie cotidianul arab Al Hayat.

Potrivit aceleiași publicații, care citează "surse bine informate", hackerii care au atacat gigantul petrolier sunt români, iar aceștia au furat documente și date confidențiale. Se pare că aceștia au vândut mai departe informațiile unei companii care lucrează pentru o țară europeană.

În urma atacului, sistemul informatic al Aramco n-a funcționat timp de o luna, având în vedere că mai multe de 30.000 de calculatoare și 2.000 de servere au fost afectate.

Până acum, nu se cunoaște volumul exact de informație furată.

Potrivit cotidianului arab, compania i-a identificat deja pe atacatori, însă nu a dezvăluit ce măsuri va lua împotriva hackerilor.

Aramco este o companie fondată în 1933 și a intrat în propietatea statului saudit în 1988. Este considerată a fi una dintre cele mai importante companii de extracție și rafinare a petrolului din lume.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite