Ce s-a întâmplat cu obiectul misterios găsit pe o plajă din Australia. Concluzia Agenției Spațiale

0
Publicat:

Obiectul misterios, găsit în urmă cu câteva zile pe o plajă din Australia, a fost mutat de acolo. Este vorba despre un cilintru de apoximativ 2,5 metri înălțime, parțial realizat dintr-un metal auriu. Agenția Spațială Australiană a preluat sarcina de a identifica proveniența acestuia.

Obiectul misterios, mutat de pe plaja australiană FOTO 9 News Australia
Obiectul misterios, mutat de pe plaja australiană FOTO 9 News Australia

Un obiect metalic uriaș a fost descoperit, sâmbătă, pe plaja Green Head, de către localnici. Plaja se află la aproximativ 250 de kilometri la nord de Perth, potrivit The Guardian.

Una dintre teoriile legate de „obiectul misterios” ruginit a fost că acesta ar fi parte dintr-un avion de linie doborât.

Poliția a plasat un cordon păzit în jurul dispozitivului, din cauza temerilor că ar putea reprezenta un risc pentru sănătatea publică. Între timp, experții au lucrat pentru a-l identifica.

Contrar speculațiilor, nu există dovezi care să susțină teoria conform căreia obiectul ar fi fost parte dintr-o aeronavă comercială”, a declarat poliția, miercuri.

Obiectul, mutat într-o locație secretă

Cupola misterioasă „neidentificată” a fost îndepărtată de pe plaja din Australia de Vest și mutată într-o locație secretă. Originea ei rămâne, în continuare, necunoscută.

După consultări ample cu agențiile de stat și naționale cu experiență în industriile maritime, aviatice, de apărare și spațiale, se crede că obiectul este legat de un sistem de rachete. După evaluărea inițială a obiectului, care indică faptul că este legat de industria spațială și ar putea fi un deșeu spațial, au fost luate măsuri de precauție suplimentare pentru a se asigura că obiectul nu prezintă niciun pericol pentru comunitate”, a transmis un purtător de cuvânt al poliției.

Agenția Spațială Australiană a preluat sarcina de a identifica echipamentul. Specialiștii spun că este probabil o carcasă solidă a motorului rachetei. Tot Agenția a spus, anterior, că cilindrul ar putea face parte dintr-un vehicul spațial străin și că lucrează cu agenții internaționale în încercarea de a-l identifica.

Unii utilizatori ai rețelei de socializare Reddit au speculat că dispozitivul ar putea fi gunoi spațial indian, de la o rachetă LVM3-M4, deoarece știrile despre acesta au fost împărtășite în întreaga lume, în ultimele zile.

Prim-ministrul Australiei de Vest, Roger Cook, a intervenit și el, spunând că dacă obiectul rezidual ar putea avea legătură cu epava Skylab care a căzut pe pământ, în Australia, în 1979. Skylab a fost prima stație spațială din SUA. A orbitat fără pilot timp de puțin peste cinci ani înainte de a se sparge și a împrăștiat resturi în regiunea Esperance.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite