Cazul morţii subite a nouă turişti în Republica Dominicană: cea mai plauzibilă explicaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO captură video
FOTO captură video

Un toxicolog a declarat vineri că, cel mai probabil, expunerea la o substanţă toxică se află la baza morţii subite a unui număr atât de mare de turişti în Republica Dominicană, aceasta fiind pista pe care merg anchetatorii în acest moment.

Cel puţin 9 turişti americani au murit anul trecut în complexe hoteliere de pe insulă, în condiţii surprinzător de similare, iar FBI efectuează ample teste toxicologice pentru a depista ce anume i-a ucis.

Reynold Panettieri Jr., vicecancelar la Universitatea Rutgers, a declarat pentru Fox News că cel puţin moartea cuplurilor fără afecţiuni preexistente indică destul de clar o potenţială substanţă toxică ce putea fi ingerată (prin băuturile alcoolice) sau inhalată.

„Agenţii toxici inhalaţi pot fi inodori şi incolori. Nimeni nu şi-ar da seama”, explică el.

Cei de la FBI au spus că fac teste ale băuturilor alcoolice de la cel puţin un mini-bar dintr-una sau mai multe camere ale complexului Bahia Principe, unde au murit cei mai mulţi turişti. De asemenea, ei analizează probe de sânge ale celor care au murit în circumstanţe suspecte.

Panettieri a adăugat că cel mai probabil rezultatele testelor vor fi revelatoare, întrucât FBI-ul are acces la tehnologii extrem de avansate.

„Acestea sunt mult mai sensibile şi detaliate decât testările din spital”, a spus el.

Turiştii morţi în Republica Dominicană s-au îmbolnăvit dintr-odată sau sănătatea li s-a deteriorat brusc, ei suferind atacuri de cord sau dezvoltând edeme pulmonare (acumulare de lichid în plămâni).

Panettieri a spus că situaţia aduce mult cu un incident petrecut în 2015, când o familie a fost expusă la un pesticid toxic în Insulele Virgine; ei au făcut edeme pulmonare şi au rămas cu leziuni pe viaţă.

În marea lor majoritate turiştii erau sănătoşi şi, în orice caz, e neobişnuit ca ei toţi să se îmbolnăvească în acelaşi mod sau să le cedeze organismul deodată, cred experţii.

„Cu siguranţă cineva poate face infarct dintr-odată. Totuşi faptul că avem o serie de morţi similare dă de gândit şi ne îngrijorează„, a spus  Panettieri.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite