Cazul Khashoggi. Poliţia turcă a percheziţionat o vilă din nord-vestul ţării

0
0

Poliţia turcă a efectuat luni percheziţii la o vilă din oraşul Termal din provincia Yalova situată în nord-vestul ţării în cadrul anchetei în cazul asasinării jurnalistului saudit disident Jamal Khashoggi în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

Potrivit agenţiei de presă de stat Anadolu, echipajele poliţiei au fost însoţite de câini special antrenaţi pentru a recunoaşte anumite mirosuri. 

Alte mass-media din Turcia au relatat că poliţia căuta rămăşiţe ale trupului jurnalistului ucis la începutul lunii octombrie în reprezentanţa diplomatică a Arabiei Saudite. Însă, deocamdată nu este clar cine este proprietarul acestei vile, notează „The Guardian“.

Jamal Khashoggi, colaborator al cotidianului american „The Washington Post“ şi critc al regimului de la Riad, a fost ucis pe data de 2 octombrie în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, unde se prezentase în vederea obţinerii unor documente necesare căsătoriei cu logodnica sa care are cetăţenie turcă.

Deşi în primă fază Arabia Saudită a negat orice implicare în acest caz, în cele din urmă a recunoscut că jurnalistul a fost ucis în consulat. 

Totuşi, nici până în momentul de faţă nu se ştie ce s-a întâmplat cu trupul jurnalistului. Potrivit unor surse turce, cadavrul ar fi fost dizolvat în acid.

Până acum, autorităţile turce au efectuat percheziţii la consulat, la reşedinţa consulului din Istanbul, într-o pădure din apropierea Istanbulului şi în zona Yalova.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite