Catastrofă în Indonezia. Cel puțin 10 morți și câteva sute de oameni dispăruți, în urma unor alunecări de teren

0
Publicat:

Cel puțin 10 oameni au murit și câteva sute au fost dați dispăruți, în urma unor alunecări de teren din vestul Indoneziei, în provincia vestică Insulele Riau, a anunţat un reprezentant din cadrul echipelor de salvare, citat într-un comunicat de presă.

Alunecări de teren în Indonezia  FOTO Yahoo News
Alunecări de teren în Indonezia FOTO Yahoo News

Ploile abundente şi solul instabil au contribuit la dezastrul natural produs în Natuna Regency, situată în Insulele Riau, a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei naţionale pentru gestionarea dezastrelor, Abdul Muhari.

Numărul victimelor poate creşte. Până acum există zece cadavre în saci mortuari”, a declarat Junainah, şeful unităţii pentru intervenţii de urgenţă din cadrul agenţiei provinciale pentru gestionarea şi prevenirea dezastrelor, citează Agerpres.

Operaţiunea de căutare şi salvare a victimelor este în curs de desfăşurare, a precizat Junainah.

Vremea se schimbă. Vântul încă suflă cu putere. Valurile mareelor sunt mari", a mai declarat Junainah, care poartă un singur nume.

Agenția a precizat că supraviețuitorii au fost evacuați din regiunea Searasan, în timp ce o echipă de căutare și salvare a fost trimisă în zonă.

În fotografiile difuzate de agenție, acoperișuri și copaci au fost văzute împrăștiate pe terenul plin de noroi, sub o ploaie puternică.

Zona afectată se afla pe o insulă îndepărtată, aflată la cinci ore de mers cu barca de la capitala Natuna, a precizat agenția indoneziană de căutare și salvare, potrivit Yahoo News.

Precipitații abundente în Indonezia

Precipitații abundente afectează centrul și vestul Indoneziei (în special insula Sumatra, insula Java și Kalimantan, partea indoneziană a insulei Borneo) începând cu 3 martie, provocând inundații, viituri rapide și revărsări de râuri care au dus la evacuări și pagube materiale, scrie Relief Web.

În Sumatra, Rețeaua ASEAN de informare privind dezastrele (ADINet) raportează, la 6 martie, peste zece persoane evacuate, peste 500 de case inundate și un total de aproximativ 1 700 de persoane afectate în întreaga regență Deli Serdang (provincia Sumatra de Nord).

În Java, peste 850 de case au fost inundate și aproximativ 3.460 de persoane au fost afectate în întreaga regență Demak (provincia Java Centrală). În plus, peste 1.400 de case au fost inundate și aproximativ 4.900 de persoane au fost afectate în două regii din întreaga provincie Kalimantan de Vest.

În următoarele 24 de ore, sunt prognozate mai multe precipitații peste insulele deja afectate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite