Cartelul drogurilor Gulf Clan anunţă armistiţiu după învestirea preşedintelui columbian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Gruparea infracţională şi-a anunţat hotărârea de a se alătura discuţiilor preliminare de paceodat[ cu învestirea noului preşedinte al ţării, Gustavo Petro.

Gruparea criminală organizată columbiană, Clanul Golfului, a anunţat o încetare unilaterală a focului în legătură cu învestirea noului preşedinte al ţării, Gustavo Petro, relatează ziarul Espectador, citându-i pe reprezentanţii legali ai cartelului, care au confirmat autenticitatea declaraţiilor difuzate pe reţelele de socializare.

„Regimul preşedintelui Duque se apropie de sfârşit! Ca urmare a acestui eveniment istoric, anunţăm încetarea unilaterală a tuturor ostilităţilor din 7 august, ca semn al respectului pentru bunăvoinţă a guvernului, care a început şi continuă să caute modalităţi de a obţine pacea pentru toate părţile implicate ]n conflict”, se spune în comunicat.

Autorii manifestului cartelului şi-au anunţat „hotărârea de a se alătura discuţiilor preliminare de pace pe care Gustavo Petro le-a anunţat după alegerea sa. „Credem că aceasta este cea mai bună soluţie pentru Columbia uitată pe care o reprezentăm”, a spus grupul.

La alegerile din 2022, Petro, care a preluat mandatul pe 7 august, a primit 50,4% dintre alegători. Principalul său rival, Rodolfo Hernandez, reprezentând mişcarea politică „Liga Conducătorilor Anticorupţie”, a câştigat 47,3% din voturi. Principalele puncte ale programului noului preşedinte sunt combaterea corupţiei, reducerea utilizării petrolului şi cărbunelui prin surse de energie mai curate, reducerea impozitării întreprinderilor mici şi mijlocii implicate în agricultură şi conectarea la internet în toată ţara. În timpul campaniei electorale, politicianul s-a exprimat în favoarea restabilirii relaţiilor diplomatice cu Venezuela (întreruptă în februarie 2019 de guvernul lui Ivan Duque, după ce liderul opoziţiei Juan Guaidó a fost recunoscut ca preşedinte interimar).

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite