Care sunt superarmele care vor domina viitorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
pistol

Revista „Foreign Policy“ prezintă un top cinci al armelor care au reuşit să atragă atenţia pe durata anului 2012 şi care ar putea să devină realitate în anii următori, în momentul când tehnologia se va dezvolta.

Pistolul imprimat

Pistoalele  imprimate sunt alcătuite parţial din plastic şi, deşi în prezent sunt capabile doar de şase trageri, cine ştie cum va evolua tehnologia în următorii cinci sau zece ani şi ce ar înseamna  pentru eventualele conflicte ale lumii imprimarea unei mitraliere. Potrivit ultimelor rapoarte, armata Statelor Unite deja solicită aparatură 3D cu scopul de a reduce din echipamentul trupelor.

Racheta controlată pe apă

USV-PEM, cunoscută formal ca fiind un vehicul de suprafaţă de mare precizie reprezintă de fapt  o rachetă controlată prin telecomandă. În prezent, mecanismul este rapid, dotat cu viziune de noapte şi camere cu infraroşu, având un sistem de tragere de calibru 50. În Octombrie, USV-PEM a fost folosită în cadrul unei acţiuni dintre Statele Unite şi Israel , doborând cu succes şase rachete de tip Spike.  Vasul este pilotat de un echipaj situat într-o staţie de control. Ambarcaţiunea a fost construită pentru a învinge vasele încărcate cu exploziv care încearcă să distrugă limitele stabilite de navele mai mari.

racheta

nEUROn

 Specialiştii militari din întreaga lume doresc dezvoltarea unei  generaţii de avioane de luptă cu reacţie controlate prin telecomandă. Franţa este a doua naţiune după Statele Unite care pe 1 Decembrie a lansat un nEUROn. Avionul a fost proiectat pentru a transporta senzori  şi armament şi utilizează două roţi la aterizare, caracteristică ce este întâlnită adesea  la alte tipuri de aeronave. nEUROn va fi utilizat de către compania europeană BAE  şi posibil de către MiG SKAT din Rusia.

neuron arma

Maşinile robot

În Israel a fost construită o flotă alcătuită din maşini robot. Guardium este un vehicul blindat, echipat cu senzori şi arme.  Micile maşini se pot deplasa autonom, îşi pot utiliza senzorii automat atunci când simt ameninţările şi, după cum susţine Forţa Defensivă Israeliană „foloseşte metode eficace pentru a elimina“ aceste pericole. Da, Guardium (folosit şi pentru a patrula teritoriul ce face graniţa cu Fâşia Gaza)  poate acţiona independent, deşi se află sub supraveghere umană.  Potrivit inventatorilor, roboţii pot „reacţiona la evenimente inoportune în concordanţă cu un set de reguli ale unor programe privind caracteristicile specifice zonei şi privind asigurarea protecţiei“.  Acesta este exact tipul de armă de care Organizaţia Drepturilor Omului este foarte îngrijorată. Guardium poate reprezenta prima armă operaţională teleghidată pe sol.

masinile robot

Champ, amnezia zburătoare

Această rachetă este proiectată pentru a zbura către o ţintă  ( fie spre o clădire, fie spre un întreg cartier ) şi nu provoacă neapărat o explozie cât o blocare a tuturor sistemelor electronice din zona respectivă.  Compania Boeing împreună cu Forţa Aeriană a Statelor Unite au testat racheta Champ în octombrie, trimiţând-o să zboare deasupra zonei deşertice din Utah. Racheta a parcurs un circuit cu o durată de o oră şi jumătate deasupra unei construcţii pline de calculatoare. Din cauza undelor emise, computerele nu au mai funcţionat. Vă puteţi imagina cât de folositoare ar fi  o asemenea armă în doborârea radarelor inamicilor, a sistemelor de comunicaţie sau a oricărui mecanism ce utilizează energie.  Este interesant de văzut dacă Forţa Aeriană continuă să investească în Champ având în vedere  că abilităţile armei imită  ceea ce ni se spune în mod constant că poate fi realizat doar prin apăsarea unei taste de către un operator NASA.

racheta champ
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite