Care este legătura dintre o universitate din China şi atacurile cibernetice din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai prestigioase universităţi din China pare să aibă legături cu unitatea militară suspectată că s-ar afla în spatele atacurilor cibernetice care au vizat SUA luna trecută, potrivit The Verge.

Jurnaliştii Reuters au descoperit cel puţin trei lucrări de cercetare despre războiul cibernetic semnate de profesori de la Universitatea Jiao Tong din Shanghai dar şi de membri ai Unităţii 61398 din Armata Eliberare a Poporului.

Luna trecută, un raport al agenţiei de cibersecuritate Mandiant susţinea implicarea acestei grupări în atacurile cibernetice asupra New York Times şi Washington Post.  Guvernul chinez a negat acuzaţile.

Dovada existenţei unei legături între o universitate cu prestigiu şi o unitate militară implicată în acţiuni de spionaj cibernetic este un lucru important.

Cu toate astea, nu există nimic care să sugereze că membrii universităţii au lucrat împreună cu angajaţii Armatei de Eliberare a Poporului. Membrii unităţii 61298 a căror semnătură se regăseşte pe documentele cu pricina sunt toţi cercercetători.

Mai mulţi experţi au declarat, pentru Reuters, că cele trei lucrări ştiinţifice par a fi legate de securizarea reţelelor, nu de spargerea lor. Totuşi, detalierea strategiilor de apărare pot duce la crearea de planuri de atac, au mai zis specialiştii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite