Candidatul de stânga a câştigat alegerile prezidenţiale din Columbia, pentru prima dată în istoria ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

50,51% dintre alegători au votat pentru Gustavo Petro, conform datelor furnizate de o numărătoare rapidă a 98,22% din voturle exprimate.

Senatorul Gustavo Petro, reprezentând coaliţia de stânga Pactul Istoric, câştigă al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Columbia, conform datelor obţinute după o numărare rapidă a 98,22% din buletinele de vot, pe care Registrul Naţional de Statură Civilă le-a publicat duminică pe site -ul său.

Potrivit acestor informaţii, 50,51% dintre alegători au votat pentru Petro.

Rivalul său Rodolfo Hernandez, reprezentând propria sa mişcare politică, Liga Conducătorilor Anticorupţie, care nu a intrat într-o alianţă cu alte partide, a fost susţinut de 47,22% dintre cei care au votat.

"Astăzi este sărbătoare pentru oameni. Să sărbătorească prima victorie a poporului. Lăsaţi atâta suferinţă să înmoaie bucuria care umple astăzi inima patriei", a scris Petro pe Twitter după ce au fost anunţate rezultatele numărării voturilor.

Candidatul la preşedinţie Rodolfo Hernandez a recunoscut duminică victoria rivalului Gustavo Petro în alegeri.

"Astăzi, majoritatea cetăţenilor columbieni care au votat au ales un alt candidat. După cum am spus de multe ori, recunosc rezultatul", a spus el într-o adresă care a fost difuzată pe Tiwtter.

„Sper din tot sufletul că această decizie va aduce beneficii tuturor şi că ţara noastră va primi schimbările pentru care majoritatea le-a votat în primul tur”, a adăugat Hernandez, care, la fel ca Petro, a fost critic la adresa actualului guvern.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite