Canada renunţă să mai distribuie 300.000 de doze de vaccin anti-COVID de la Johnson & Johnson

0
0
VACCIN Johnson & Johnson JANSSEN FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
VACCIN Johnson & Johnson JANSSEN FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Canada a anunţat vineri că renunţă să mai distribuie un lot de 300.000 de doze de vaccin anti-Covid de la Johnson & Johnson primite la începutul anului, din cauza "îngrijorărilor" cu privire la fabricarea lor într-un laborator american, scrie AFP.

Acest vaccin Janssen a fost omologat în Ottawa în martie şi primele 300.000 de doze au fost primite luna următoare, dar Ministerul Sănătăţii a suspendat imediat distribuirea lor din cauza suspiciunii privind calitatea produsului.                

"Din cauza îngrijorărilor referitoare la o substanţă medicamentoasă dezvoltată la Emergent BioSolutions, la Baltimore, în Maryland, Health Canada nu va distribui stocurile primite pentru a proteja siguranţa canadienilor şi canadienelor", a anunţat Ministerul în comunicat. 

Această substanţă a fost "contaminată de compuşii unui alt vaccin" în momentul fabricării sale şi la examinarea flacoanelor, Health Canada „nu a putut concluziona” că îndeplineşte standardele canadiene.            

O delegaţie va "inspecta" uzina de la Maryland în această vară şi Canada nu va accepta nicio nouă livrare care provine de la această instalaţie", a precizat Health Canada. 

Câteva ore mai târziu, autorităţile sanitare americane au anunţat că "mai multe loturi" de vaccinuri Johnson & Johnson fabricate în această uzină din Baltimore vor fi aruncate, adică în jur de 60 de milioane de doze, potrivit The New York Times. 

În total, Canada, ţară de 38 de milioane de locuitori, a comandat sau rezervat mai mult de 400 de milioane de doze de la diverse vaccinuri. Patru vaccinuri au fost omologate până în prezent în Canada: Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca şi Johnson & Johnson, dar doar primele trei sunt folosite.

Vineri, aproape 64% dintre canadieni au primit cel puţin o doză, una dintre cele mai bune cifre din lume. 

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite