Canada, afectată de o întrerupere masivă a reţelelor de telefonie mobilă şi de internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Justin Trudeau FOTO EPA EFE
Premierul Justin Trudeau FOTO EPA EFE

Cel mai mare furnizor de telefonie mobilă şi de internet din Canada a suferit o întrerupere majoră, fiind afectate bancomatele şi liniile telefonice de urgenţă.

Operaţiunile guvernamentale au fost, de asemenea, afectate de problema Rogers Communications. Compania spune că lucrează rapid pentru a rezolva problema la nivel naţional. „Ştim cât de important este ca clienţii noştri să rămână conectaţi”, a spus compania într-un comunicat.

Nu se ştie ce a cauzat întreruperea, care este a doua în 15 luni. A început în jurul orei 04:30 ET (08:30 GMT). Traficul pe internet a scăzut la aproximativ 75% din nivelul său normal până vineri dimineaţă, potrivit NetBlocks, o organizaţie de supraveghere a internetului, potrivit BBC.

Rogers este operatorul de telefonie mobilă a aproape 11 milioane de canadieni, cu participaţii în numeroase domenii. Departamentul de poliţie din Toronto a postat pe Twitter că unii utilizatori de telefoane mobile au probleme în a apela serviciile de urgenţă, în ciuda faptului că acesta rămâne „pe deplin operaţional”.

„Dacă apelul se conectează, vă rugăm să rămâneţi la apel cât mai mult posibil”, a scris forţa, adăugând că persoanele care nu se pot conecta ar trebui să sune înapoi.

Poliţia din Ottawa a postat pe Twitter: „Dacă apelul nu reuşeşte, vă rugăm să încercaţi din nou sau să sunaţi de la un telefon fix sau mobil cu un alt furnizor.” Întreruperile au afectat şi birourile de paşapoarte, tribunalele şi sistemele de plată pentru tranzit.

În provincia Quebec, o instanţă de la Montreal a amânat o şedinţă de judecată pentru mogulul Peter Nygard, după ce oficialii închisorii nu au reuşit să-l conecteze la un sistem de videoconferinţă.

În zonele urbane, oamenii s-au înghesuit în cafenele şi în locuri cu Wi-Fi funcţional. „Sunt tone de oameni aici cu laptopurile lor”, a declarat un client Starbucks din Toronto pentru Reuters.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite