Campanie după reţeta Obama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru alegerile parlamentare care vor avea loc primăvara aceasta, în Marea Britanie, laburiştii şi conservatorii au ales să se inspire din campania electorală care i-a adus victoria preşedintelui Statelor Unite, Barack Obama.

Stafful premierului Gordon Brown, coordonat de Douglas Alexander, a trasat sarcină membrilor de partid să facă  propagandă de la om la om, recurgând la toate mijloacele, inclusive cele informatice moderne.

Numai slaganul laburiştilor - „Un viitor echitabil pentru toţi" - care a fost prezentat oficial, sâmbătă, de premierul Gordon Brown, este cam vechi, după cum a constatat „Daily Mail".

Minorităţile etnice, arma conservatorilor

Publicaţia l-a descoperit inscripţionat chiar pe pupitrul de la care Brown se adresa, în timpul unei conferinţe pe probleme de muncă, ce a avut loc în urmă cu şapte ani.

Impresionaţi de succesul pe care l-a avut preşedintele american Barack Obama în rândul alegătorilor de origine afro-americană, asiatică sau latino, conservatorii conduşi de David Cameron şi-au propus să facă „revoluţie" în Parlamentul britanic.

Pe listelor lor vor figura nu mai puţin de 44 de candidaţi de diverse etnii. Această decizie, venită de la centru, nu a fost primită prea bine în teritoriu, mai ales după ce s-a aflat că pe liste vor trebui să fie incluse şi mai multe femei.  

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite