Campanie de boicot împotriva Zara în Israel, după ce un reprezentant s-a întâlnit cu un deputat de extremă-dreapta

0
Publicat:

Compania Zara, gigant din lumea modei, este supusă unei campanii de boicot după ce reprezentantul israelian al acestui brand spaniol l-a primit în vizită pe un lider al extremei-drepte, Itamar Ben Gvir, cu câteva zile înainte de alegerile legislative din Israel, relatează AFP.

Campanie de boicot împotriva Zara / Foto: Arhivă / Shutterstock
Campanie de boicot împotriva Zara / Foto: Arhivă / Shutterstock

Media israeliene au relatat despre o întâlnire, săptămâna trecută, între Itamar Ben Gvir şi Joey Schwebel, care l-a primit la domiciliul său din centrul Israelului pe şeful partidului „Forţa Evreiască”, în cursă pentru alegerile de la 1 noiembrie.

Arabi israelieni şi palestinieni au reacţionat difuzând pe reţelele de socializare videouri în care ard haine ale firmei.

„Trebuie să ardem aceste haine şi fac apel la concetăţenii mei să boicoteze această companie", a transmis într-un video Fayez Abou Souhaiban, primar la Rahat, oraş majoritar arab din sudul Israelului.

Deputatul arab Ahmad Tibi a criticat într-o postare pe Twitter „urâţenia" întâlnirii, la care Itamar Ben Gvir a răspuns „Zara, haine frumoase, israelieni frumoşi".

La solicitarea AFP, un purtător de cuvânt al lui Ben Gvir a spus că a fost vorba de un „eveniment privat", fără a mai face alte comentarii.

Într-un comunicat trimis luni către AFP de un purtător de cuvânt, familia Schwebel a precizat că nu se pronunţă „asupra unor chestiuni personale ale familiei".

Grupul Zara nu a răspuns deocamdată la o solicitare a AFP de a comenta situaţia, relatează Agerpres.

Itamar Ben Gvir, cunoscut pentru afirmaţiile sale incendiare despre palestinieni, ar putea face parte din a treia forţă din parlament după alegerile legislative, conform sondajelor.

El a fost altădată activist în mişcarea anti-arabă Kach a rabinului extremist Meir Kahane, organizaţie interzisă în Israel după asasinarea în 1994 a 29 de palestinieni care se rugau la Hebron, în Cisiordania ocupată, de către un simpatizant, Baruch Goldstein.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite