Bucuria enormă a sirienilor, când victime ale cutremurului sunt scoase, în viață, de sub dărâmături VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar o minune divină mai face ca, la trei zile de la marele cutremur de magnitudine 7,7 pe scara Richter, victimele să fie încă găsite în viață. Mulțimile de sirieni, adunate în stradă, gata să dea o mână de ajutor salvatorilor, și-au exprimat fericirea fără margini, în astfel de momente.

Victimele, găsite în viață, sunt duse către ambulanță FOTO Captură video BBC
Victimele, găsite în viață, sunt duse către ambulanță FOTO Captură video BBC

Loviți de tragedia cutremurului, sirienii mai trăiesc acum adevărate momente de bucurie, atunci când echipele de salvare găsesc oameni în viață, pe care îi scot de sub clădirile dărâmate.

Familia supraviețuitoare care a atras ovații neîncetate ale mulțimii

Într-un videoclip al BBC News se vede cum mulțimile de oameni strigă „Dumnezeu este mare”, în timp ce o întreagă familie este salvată din mormanele de moloz. Imaginile au fost surprinse în orașul Idlib, Siria. Doar norocul, sau o adevărată minune divină a făcut ca toți membri să reușească să supraviețuiască, după zile de la tragicul eveniment.

Este vorba despre doi adulți și patru copii, scoși de sub dărâmături de către grupul de salvare Caștilele Albe, care operează în zonele controlate de rebeli. Mulțimi de oameni se îngrămădesc pentru a vedea minunea cu ochii lor.

Victimele sunt purtate pe brațe de salvatori. În drumul până la mașina de ambulanță, oamenii ovaționează, aplaudă, înalță rugăciuni și îi mulțumesc lui Dumnezeu. Unii dintre ei scot telefoanele mobile și imortalizează fericitul eveniment la care le-a fost dat să ia parte.

Siria, în disperată nevoie de ajutor umanitar

Cel mai grav cutremur din ultimii aproape 25 de ani, produs în sudul Turciei, în apropiere de granița cu Siria a avut un impact devastator asupra familiilor vulnerabile de sirieni, care ar fi avut nevoie de ajutor umanitat și înainte de producerea seismului. Datele ONU arată că aproximativ 70% din populația siriană avea nevoie de ajutor umanitar înainte de producerea cutremurelor de luni, care au zguduit o mare parte a țării.

Din păcate, numărul victimelor este în continuă creștere. Ultimul bilanț indică un total de mai bine de 8.100 de morți și 34.000 de răniți. Dintre aceștia, peste 1.900 de persoane au murit în Siria și alte 3.800 au fost rănite.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri