Breşe de securitate în zona demilitarizată dintre cele două Corei: Un nord-coreean a rătăcit ore în şir fără să fie observat de militarii sud-coreeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Graniţa dintre cele două Corei FOTO EPA-EFE
Graniţa dintre cele două Corei FOTO EPA-EFE

Militarii sud-coreeni care monitorizează zona demilitarizată cu Coreea de Nord nu au observat un bărbat nord-coreean care a trecut graniţa în această lună chiar dacă a acesta a fost surprins de opt ori de camerele de supraveghere şi a declanşat alarmele.

Într-un comunicat, armata sud-coreeană susţine că a fost nevoie de acest incident pentru a-şi depista breşele.

Potrivit agenţiei de ştiri Yonhap, preluată de BBC News, fugarul nord-coreean a înotat pe mare şi a mers cinci kilometri pe jos fără a fi observat. El a fost detectat abia după trei ore de periplu, când a apărut pentru a noua oară în faţa unei camere de supraveghere. Evenimentele s-au produs în noaptea de 16 spre 17 februarie. 

Conform armatei sud-coreene, militarul responsabil în acea noapte de monitorizarea camerelor de supraveghere făcea o serie de setări şi credea că alarmele fuseseră declanşate din cauza unei erori de sistem.

Zona demilitarizata dintre cele doua Corei FOTO BBC

Zona demilitarizată dintre cele două Corei FOTO BBC

Acum autorităţile sud-coreene încearcă să afle motivele dezertării nord-coreeanului.

Potrivit BBC, este a doua oară în ultimele patru luni când apar semne de întrebare în legătură cu securitatea din zona demilitarizată dintre cele două Corei.

În noiembrie, o gimnastă nord-coreeancă a reuşit să dezerteze în Sud după ce a sărit gardul de la frontieră fără a fi detectată de senzori.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite