Bogaţii chinezi numai sunt de găsit în ţara natală. Principalul refugiu: SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogaţii chinezi îşi părăsesc ţara, majoritatea pentru totdeauna. FOTO Tianjin Goldin Metropolitan Polo Club
Bogaţii chinezi îşi părăsesc ţara, majoritatea pentru totdeauna. FOTO Tianjin Goldin Metropolitan Polo Club

Un raport recent al unei companii de cercetare arată că majoritatea milionarilor chinezi au emigrat sau plănuiesc să-şi părăsească ţara, luând cu ei averile personale, punând în pericol dezvoltarea economiei chineze.

Studiul întocmit de compania de cercetare Hurun, care s-a concentrat asupra Chinei, demonstrează că 64% dintre milionarii chinezi şi-au părăsit ţara sau au în plan să emigreze. O treime din bogaţii chinezi (cei care au o avere de cel puţin 16 milioane de dolari) s-au stabilit deja în alte ţări.

Motivele cele mai des invocate de bogaţii chinezi au variat de la nevoia de a scăpa de aglomeraţie şi de poluare, până la posibilitatea de a oferi copiilor lor o educaţie mai bună. Însă experţii sunt de altă părere; eu cred că afaceriştii prosperi din China vor să plece din ţară din cauza campaniei guvernului împotriva corupţiei. 

Având în vedere că mulţi dintre bogaţii de astăzi şi-au obţinut averea datorită unor legături promiscue sau a favorurilor, este de aşteptat să caute o ţară unde autorităţile chineze nu pot ajunge cu uşurinţă la rezervele lor băneşti.

Potrivit estimărilor făcute de compania de cercetare WealthInsight, bogaţii chinezi au în total aproximativ 658 de miliarde de dolari ascunşi în conturi din alte ţări. Deşi compania Boston Consulting Group crede că este vorba de un număr mai mic, aproximativ 450 de miliarde de dolari, este de părere că investiţiile offshore s-ar putea dubla în următorii trei ani.

Exodul celor mai bogaţi chinezi afectează în mod direct companiile de lux. Potrivit studiului companiei Hurun, vânzările produselor de lux au scăzut 15 procente anul trecut, înregistrând cel maia brupt declin din ultima jumătate de deceniu.

Majoritatea emigranţilor prosperi caută o reşedinţă permanentă, prima lor alegere fiind Statele Unite. În ordinea preferinţelor urmează Europa, Canada, Australia şi Singapore.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite