Femeile bodyguard, cel mai nou accesoriu al bogaţilor chinezi
0Femeile care îşi doresc să devină bodyguarzi pentru oamenii de afaceri chinezi trebuie să treacă prin probe la care nici bărbaţii nu ar rezista prea uşor. Antrenamentul le cere să fie capabile să se târască prin noroi, iarna, să reziste la sticlele sparte în cap, să ştie să tragă cu o armă, precum şi să rămână treze timp de 24 de ore, informează CNN.
În pofida durităţii la care trebuie să faca faţă, tot mai multe tinere din China aleg să urmeze astfel de cursuri, în speranţa că vor fi luate în anturajul oamenilor de afaceri, pentru salarii mult mai mari faţă de media câştigurilor obişnuite.
O tânără în vârstă de 20 ani, care s-a ocupat în trecut cu vânzarea produselor cosmetice, povesteşte că de un an a decis să ia parte la nişte cursuri de formare a bodyguarzilor femei.
„Pot să ies cu şefii şi să văd o mulţime de lucruri”, spune Yang, absolventă a unui curs al Academiei Internaţionale de Securitate, o tabără de antrenament în contraterorism cu sediul la Beijing, înfiinţată în 2008 pentru a instrui gărzi de corp.
„Nu am făcut prea multe exerciţii înainte, iar când am început primele antrenamente am avut probleme de respiraţie. În cele din urmă am recuperat”, povesteşte Yang reporterilor CNN.
Cererea de bodyguarzi în China este în ascensiune datorită dezvoltării economice a ţării. Tot mai mulţi oameni din clasa mijlocie, precum şi superioară îşi doresc să fie protejaţi de o femeie în detrimentul unui bărbat, deoarece aceasta iese mai puţin în evidenţă şi chiar poate induce în eroare agresorii ca făcând parte din familie.
În 2013, China a avut 317 de miliardari în dolari, ocupând a doua poziţie după Statele Unite, potrivit unui top „Hurun”, o versiune chineză a celebrului „Forbes”.
Gărzile de corp feminine sunt învăţate să facă faţa nu doar situaţiilor violente, ci şi activităţilor recreative sau chiar de degustare a vinurilor, versatilitatea lor fiind încă un atu în faţa persoanelor bogate.
„Femeile pe care le pregătim nu sunt doar nişte gărzi de corp, ci pot fi uneori un asistent personal al şefului” declară Chen Yongqing, fondatorul academiei.
Un alt aspect important este că numarul de milionari femei este în creştere, acestea preferând tot mai mult gărzile de corp de acelaşi sex.
Salariile femeilor bodyguard pot ajunge şi până la 100 de dolari pe zi, o suma considerabil mai mare faţă de salariile medii anuale din China de aproximativ 1.500 de dolari.
Citeşte şi:
În ciuda nivelului periculos de ridicat al poluării atmosferice, locuitorii din Beijing se pot bucura totuşi de imaginile impresionante ale răsăritului, însă doar cele proiectate pe ecrane video gigantice. Imaginile fac parte dintr-o campanie de publicitate care promovează turismul chinez, însă contrastul cu ceaţa densă şi irespirabilă scoate încă o dată în evidenţă situaţia gravă în care se află chinezii.
China devansează SUA devenind cea mai mare putere comercială a lumii
Schimburile comerciale ale Chinei au trecut pentru prima dată în 2013 pragul de 4.000 de miliarde de dolari, ceea ce face din China cea mai mare putere comercială a lumii, devansând SUA, arată datele publicate vineri de Administraţia vamală chineză, transmite Agerpres
Un miliardar chinez vrea să cumpere cotidianul american „The New York Times“
Miliardarul chinez Chen Guangbiao doreşte să cumpere publicaţia „The New York Times“.Prezent în Top 400 al celor mai bogaţi oameni de afaceri din China, Chen Guangbiao avea o avere personală estimată la 740 milioane de dolari în 2012, însă a devenit foarte cunoscut în ultima perioadă datorită donaţiilor consistente pe care le-a făcut unor organizaţii de caritate foarte cunoscute.