Opoziția venezueleană pierde accesul la conturile din SUA după îndepărtarea lui Guaidó

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oponenții președintelui Nicolas Maduro nu pot retrage bani în valoare de cel puțin 347 de milioane de dolari, transmite agenția.

Susținători ai lui Maduro. Foto: Profimedia
Susținători ai lui Maduro. Foto: Profimedia

Reprezentanții opoziției din Venezuela au pierdut accesul la conturile bancare din Statele Unite după desființarea „guvernului interimar” sub conducerea lui Juan Guido anul trecut, a transmis vineri, Bloomberg a raportat vineri .

Potrivit agenției de știri, oponenții președintelui venezuelean Nicolas Maduro nu pot primi cel puțin 347 de milioane de dolari, conturile fiind sub controlul lui Guaido. Până în februarie, opoziția avea datorii de 9,4 milioane de dolari față de șapte firme de avocatură care îi reprezentau interesele în străinătate.

În acest moment, oponenții lui Maduro încearcă să obțină de la autoritățile americane acces la resurse financiare. Ei nu au primit încă un răspuns oficial de la Departamentul de Trezorerie al SUA.

Criza politică din Venezuela a escaladat în 2019, când Adunarea Națională condusă de opoziție nu a recunoscut rezultatele alegerilor prezidențiale din 2018, care au fost câștigate de Maduro. Drept urmare, parlamentul a anunțat că, în absența unui șef legitim de stat, atribuțiile sale vor fi îndeplinite de către președintele adunării legislative, care la acea vreme era liderul opoziției venezuelene, Juan Guaidó. Statele Unite, majoritatea țărilor UE, precum și unele state din America Latină l-au recunoscut ca președinte. La sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, opoziția venezueleană a desființat „guvernul interimar” al lui Guido. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite