Barack Obama deplânge starea presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a vorbit despre criza presei într-un interviu acordat, marţi, fostului jurnalist David Blum în cadrul vizitei şefului de la Casa Albă la compania de distribuţie online Amazon.

Oamenii care încearcă să ajungă spre clasa de mijloc întâlnesc din ce în ce mai multe dificultăţi. Observăm acest lucru în toate meseriile. Observăm în cadrul jurnalismului. Era o perioadă când existau ziare locale peste tot. Dacă aţi fi vrut să fiţi jurnalişti, aţi fi putut să vă câştigaţi salariile muncind pentru un ziar local”, a afirmat Barack Obama în interviul din timpul vizitei de la depozitul Amazon din Tennessee, citat de AFP.

Sunt câteva ziare care fac bani pentru că sunt nume consacrate la nivel naţional, dar sunt jurnalişti care trebuie să lupte pentru a li se alătura, uneori ca liberi profesionişti, dar fără aceleaşi avantaje sociale”, a continuat liderul de la Casa Albă.

Ceea ce se întâmplă în mediul jurnalistic, se întâmplă şi în producţie, şi comerţ”, a ţinut să sublinieze Barack Obama.

Concurenţa internetului a dus la scăderea vânzărilor publicaţiilor şi orientarea spre veniturile din publicitate. Industria mass-media din SUA este în declin, unde mai multe ziare au dat faliment. Altele au căutat soluţii de diminuare a costurilor. Sun Times Chicago, de exemplu, nu mai are în componenţa sa fotografi plătiţi, bazându-se doar pe freelanceri.

Întâlnirea cu cei de la Amazon a fost propusă de reprezentanţii Casei Albe, interlocutorul preşedintelui fiind actualul şef de departament de la Amazon, David Blum, fost reporter al Wall Street Journal.  

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite