Azile în faliment în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Southern Cross, cel mai mare operator britanic de case pentru îngrijirea bătrânilor, şi-a anunţat intrarea în faliment, ieri, şi suspendarea imediată a cotării sale la Bursa din Londra.

Grupul va închide progresiv cele 750 de clădiri pe care le deţine şi va transfera pensionarii spre alte structuri.Southern Cross a negociat mai multe săptămâni cu creditorii săi pentru a găsi o cale de ieşire din impasul financiar, dar s-a dovedit că singura cale este restructurarea totală a grupului. Odată cu criza economică, Southern Cross s-a găsit în imposibilitatea de a face faţă creşterii cheltuielilor, în special a chiriilor, în timp ce veniturile au tot scăzut. Acum, principala preocupare a conducerii instituţiei este să găsească un alt adăpost celor 31.000 de bătrâni şi un loc de muncă celor 44.000 de angajaţi.

Southern Cross a provocat o adevărată undă de şoc naţională când a anunţat, încă de la sfârşitul lunii mai, că se află în „stare financiară critică" şi că nu-şi poate plăti chiriile. Premierul David Cameron a fost nevoit să intervină public şi să promită că niciun bătrân nu va rămâne fără un adăpost deasupra capului. Dificultăţile grupului au redeschis, de asemenea, dezbaterea cu privire la consecinţele retragerii statului din domenii-cheie privind sănătatea. Acum, două treimi din azilurile de bătrâni din Marea Britanie sunt private, serviciul de sănătate publică şi alte asociaţii îşi împart cealaltă treime. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite