Avioane de luptă ruseşti au intrat în Siria cu transmiţătoarele oprite, pentru a evita detectarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un oficial american a declarat pentru CNN că avioane de luptă ruseşti şi-au oprit dispozitivele de emisie-recepţie în timp ce intrau în Siria, încercând aparent să evite detectarea. Oficialul a adăugat că avioanele au zburat foarte aproape de un avion de transport care avea transmiţătorul pornit şi funcţional.

Sateliţii americani au văzut imediat că avioanele au intrat în Siria, notează CNN. În cursul weekendului, s-a estimat că avioanele de luptă se află pe drum spre Siria. Oficialul american a declarat că ruşii au început şi să trimită drone în recunoaştere, în oraşul sirian de coastă Latakia.

Fără a exista lupte cu organizaţia teroristă în acea zonă, situaţia naşte întrebări serioase despre intenţiile ruşilor în Siria. Acţiunea ruşilor pare mai degrabă realizată să-l susţină pe Bashar al-Assad, preşedintele sirian, decât să lupte împotriva teroriştilor din Statul Islamic, continuă CNN.

Întrebat ce măsuri se vor lua, secretarul Apărării SUA, Ashton Carter a declarat reporterilor CNN că „trebuie să vedem ce vor face ruşii“. Carter a spus şi că speră ca Rusia să lupte împotriva Statului Islamic, „dar să torni benzină în războiul civil din Siria nu este productiv din punctul nostru de vedere“, a adăugat el.

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite