Autorităţile turce anunţă că au reţinut 57 de presupuşi gulenişti, într-o operaţiune care a vizat bursa din Istanbul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile turce au reţinut vineri dimineaţă 57 de persoane într-o operaţiune care a vizat bursa din Istanbul. Potrivit primelor informaţii, această operaţiune are legătură cu ancheta deschisă după  tentative de lovitură de stat din vara anului trecut, transmite AFP.

Cele 57 de persoane au fost reţinute în şase provincii.

Autorităţile continuă eforturile pentru a reţine alţi suspecţi de legături cu mişcarea clericului Fethullah Gulen, potrivit agenţiei de presă Anadolu.

Cotidianul Haberturk scrie că personele reţinute au lucrat la bursa din Istanbul şi foloseau o aplicaţie de mesagerie criptată numită Bylock. Puterea de la Ankara susţine că această aplicaţie a fost creată pentru a asigura comunicarea între adepţii lui lui Fethullah Gulen.

Suspecţii sunt acuzaţi că au făcut tranzacţii pentru banca Asya, afiliată la un moment dat cu mişcarea lui Gulen.

Aproximativ 47.000 de persoane, în principal poliţitşti, magistraţi, şi profesori, au fost arestate în Turcia în cadrul operaţiunilr declanşate de regimul Erdogan după puciul eşuat din 15-16 iulie 2016.

De asemenea, aproximativ 100.000 de persoane au fost demise sau suspendate din funcţie pentru presupuse legături cu Fethullah Gulen, un fost prieten devenit inamic al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite