Autorităţile fiscale indiene au făcut percheziţii la entităţi media critice la adresa guvernului Modi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
New York Times a publicat un editorial în care a spus că trupurile din Gange simbolizează „eşecul şi decepţiile” administraţiei prim-ministrului Narendra Modi. Foto: EPA-EFE
New York Times a publicat un editorial în care a spus că trupurile din Gange simbolizează „eşecul şi decepţiile” administraţiei prim-ministrului Narendra Modi. Foto: EPA-EFE

Autorităţile fiscale indiene au făcut percheziţii la un important ziar şi un post de televiziune care au criticat modul în care guvernul lui Narendra Modi a gestionat pandemia, declanşând acuzaţii de intimidare, relatează The Guardian.

Ziarul Bhaskar, citit de milioane de oameni, a publicat o serie de articole legat de dezastrul provocat de pandemie în lunile aprilie şi mai şi a criticat gestionarea de către guvern a crizei. 

Cotidianul a anunţat pe site-ul propriu, ca răspuns la percheziţii, că în ultimele şase luni a căutat să aducă „adevărata situaţie în faţa ţării”.

„Fie că este vorba despre aruncarea trupurilor fără viaţă în Gange sau ascunderea deceselor cauzate de coronavirus, Bhaskar a arătat un jurnalism neînfricat”.

Luna trecută, editorul Om Gaur a publicat în New York Times un editorial în care a spus că trupurile din Gange simbolizează „eşecul şi decepţiile” administraţiei prim-ministrului Narendra Modi.

Brijesh Mishra, redactor-şef al postului de televiziune Bharat Samachar, a spus că percheziţiile sunt o formă de hărţuire. „Nu ne temem de aceste raiduri.... suntem de partea adevărului şi a celor 240 de milioane de oameni din Uttar Pradesh”, a scris el pe site.

În indexul Reporteri Fără Frontiere privind libertatea presei în 2021, India ocupă locul 142 din 180 de ţări.

Ashok Gehlot, prim-ministru al statului Rajasthan, a scris pe Twitter că seria de percheziţii reprezintă o încercare neruşinată de a suprima presa. „Guvernul lui Modi nu poate tolera nici măcar un strop din critici”, a spus Gehlot, care face parte din partidul de opoziţie.

Şi prim-ministrul New Delhi, Arvind Kejriwal, a considerat că raidurile au fost „o încercare de a speria presa”.

Autorităţile centrale nu au comentat oficial legat de percheziţii.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite