Autorităţile australiene au ucis mai mult de 5.000 de dromaderi. Cum explică această măsură extremă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dromaderi FOTO Sever Gheorghe/ Click
Dromaderi FOTO Sever Gheorghe/ Click

Peste 5.000 de dromaderi sălbatici au fost ucişi în Australia în scopul, potrivit autorităţilor, reducerii ameninţării pe care o reprezintă aceste animale asupra populaţiei pe fondul unei secete grave.

Conform unui anunţ făcut marţi, peste 5.000 de dromaderi sălbatici au fost ucişi de vânători profesionişti în Australia.

Aceste animale ar pune în pericol populaţia în Australia de Sud prin faptul că beau prea multă apă şi produc pagube zonelor locuite. În plus, ar reprezenta un pericol pentru şoferi.

O solicitate în acest sens a fost făcută săptămâna trecută de liderii unor populaţii indigene.

Această operaţiune a avut loc pe fondul unor incendii uriaşe, care au ars o suprafaţă importantă din sud-estul Australiei.

„Înţelegem îngrijorările apărătorilor cauzei animalelor, dar există multă dezinformare legată de realităţile vieţii animalelor sălbatice non-endemice, în una dintre cele mai aride şi mai izolate zone de pe Terra. Seceta persistentă, care nu este greu de administrat pentru fauna indigenă, generează situaţii de slăbiciune gravă în rândul dromaderilor sălbatici“, a declarat Richard King, un oficial local.

Potrivit oficialului sus-menţionat, mulţi dromaderi slăbiţi s-au trezit blocaţi în puţuri şi pe punctul de a pieri, reprezentând astfel un risc de contaminare a acestor rezerve preţioase de apă pentru locuitori.

Australia ar avea 1,2 de milioane de dromaderi. Acest animal a ajuns în teritoriul australian în secolul XIX, din India şi Afganistan, cu scopul de a fi folosit pentru transporturi şi în construcţii.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite