Atletul sud-african Oscar Pistorius îşi susţine nevinovăţia, dar judecătorii îl acuză de “crimă cu premeditare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia lui Oscar Pistorius, atletul sud-african cunoscut drept “Blade Runner” a dat o declaraţie publică prin care a spus că alergătorul va nega orice acuzaţie de crimă, după ce şi-a împuşcat iubita în locuinţa acestora, confundând-o cu un hoţ.

Pistorius a negat crima, iar familia acestuia a transmis un mesaj de simpatie familiei iubitei acestuia, Reeva Steenkamp. Atletul sud-african a fost acuzat ieri, 15 februarie, de către judecător de crimă cu premeditare, iar la auzul acestei veşti, Oscar Pistorius a început să lăcrimeze şi a început să tremure, potrivit “The Washington Post”.

“A rămas tăcut în timpul procesului, un om singur într-o cameră plină de oameni”, a scris publicaţia “The Guardian” ieri. Dacă atletul sud-african va fi găsit vinovat pentru crimă cu premeditare, riscă închisoarea pe viaţă.

În timpul procesului care a început într-o atmosferă ciudată, deoarece asistenţa a fost foarte mare şi jurnaliştii scriau pe Twitter de pe telefoane, judecătorul a amânat depoziţia pentru studierea posibilităţii ca Pistorius să fie eliberat condiţionat până marţi.

Între timp, Africa de Sud este împărţită. Pentru o ţară lovită de corupţie şi probleme politice, Pistorius era privit ca  un exemplu de moralitate şi luptă. El a fost primul atlet care nu are ambele picioare ce a alergat în cadrul Jocurilor Olimpice obişnuite şi nu în cadrul Jocurilor Paralimpice.

Steenkamp a fost găsită moartă în locuinţa lui Pistorius, o reşedinţă foarte bine păzită din Pretoria. Mass-media din Africa de Sud a scris că atletul şi-a confundat iubita cu un spărgător, dar poliţia a declarat că vecinii au auzit ţipete înainte de crimă şi că au mai existat violenţe în casă. Steenkamp a fost împuşcată de patru ori, în cap, piept, pelvis şi mână. Poliţia a găsit-o pe femeie în baie, în timp ce Pistorius îi ţinea corpul în braţe. Uşa de la baie avea urme de gloanţe care au trecut prin ea.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite