FOTO Reeva Steenkamp, tânăra ucisă de atletul Oscar Pistorius, era „un înger pe pământ“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi formează un cuplu din noiembrie anul trecut.       FOTO Reuters
Cei doi formează un cuplu din noiembrie anul trecut.       FOTO Reuters

Absolventă a Facultăţii de Drept, antreprenoare, prezentatoare de televiziune şi fotomodel, Reeva Steenkamp în vârstă de 30 de ani a murit după ce a fost împuşcată de patru ori, în cap şi în braţe, în dimineaţa zilei de joi.

Iubitul ei, Oscar Postorius, primul atelt fără picioare care a reuşit să devină multiplu campion mondial la Jocurile Paralimpice, cu ajutorul unor proteze din fibră de carbon, este anchetat pentru uciderea ei.

Cei doi formau un cuplu cu adevărat fericit de câteva luni“,  a declarat agentul de publicitate al tinerei, la numai căteva ore de la moartea acesteia.

Reeva Steenkamp s-a născut în Cape Town, a crescut în Port Elizabeth şi a studiat Dreptul.

Tânăra a ieşit pentru prima dată în public alături de Oscar Pistorius în luna noiembrie a anului trecut, la decernarea Premiilor Sportive din Africa de Sud, însă a afirmat că relaţia lor este doar una de prietenie, potrivit publicaţiei „The Telegraph“.

Reeva Steenkamp reuters

După moartea sa, agentul ei de publicitate a descris-o drept „un înger pe pământ, o persoană foarte talentată, un star în devenire, ce urma să aibă un impact răsunător în media“.

După ce a devenit imaginea companiei de cosmetice Avon,  aceasta a luat în serios o cariera în modeling şi a ajuns în atenţia lui Oscar Pistorius. Ea a lucrat şi ca prezentatoare pentru FashionTV, iar  în acest weekend urma să apară în emisiunea „Comoara de pe Insula Tropicală“, difuzată de un post de televiziune din Africa.

Reeva Steenkamp afp

Într-un interviu acordat revistei FHM, care a ales-o printre „cele mai frumoase 100 de femei din lume“, Reeva Steenkamp s-a prezentat ca fiind „o persoană foarte organizată şi calculată“, ce intenţiona să devină avocat. „Viaţa presupune multe responsabilităţi. Meseria de model este una placută, însă pentru mine este mult mai important să urmez o carieră“, spunea ea.

În urmă cu numai o săptămână, Reeva Steenkamp mărturisea pentru un ziar local că Pistorius este „un om impecabil, care are mereu cele mai bune intenţii“. Pe pagina personală de Twitter, ea a scris despre iubitul ei că este „atrăgător şi spune lucruri deştepte“.

Dormea cu pistolul la cap

Circumstanţele incidentului nu sunt clare încă, dar în presa locală au apărut informaţii conform cărora Reeva a vrut să-şi surprindă iubitul de Ziua Îndrăgostiţilor, iar sportivul a confundat-o cu un hoţ.

Într-un interviu acordat în 2011, Pistorius declara că deţine mai multe arme în dormitor, din cauza ratei ridicate a criminalităţii din Africa de Sud.

Ca un locuitor îngrijorat al Africii de Sud, Pistorius are o bâtă de cricket şi una de baseball lângă uşa dormitorului. Un revolver stă lângă pat, iar o mitralieră aşteaptă pe pervazul ferestrei“, scria „Daily Mail“ la vremea respectivă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite