Aţi plăti să fiţi primul pe internet? Proteste în SUA împotriva internetului cu două viteze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de oameni au protestat sâmbătă în faţa sediilor Google din California împotriva tarifării diferenţiate a internetului.

Participanţii s-au plans că marii furnizori de internet vor un "internet cu două viteze", în care site-urile unor companii dispuse să plătească vor avea prioritate şi se vor încărca mai repede, în timp ce site-urile mici vor rămâne la viteza a doua.

Oamenii spun că dacă companiile de internet vor oferi viteze mai mari pentru site-uri care vor plăti pentru acest privilegiu, libertatea internetului va deveni istorie.

"O asemenea înţelegere ar da provider-ilor de internet dreptul să decidă ce conţinut va circula mai repede şi care va fi încetinit", a spus Joel Kelsey dela ONG-ul Free Press, potrivit BBC.

Participanţii la protest au adus o petiţie semnată de 300.000 de oameni care se opun ideeii Google.

Google şi furnizorul american de servicii de internet Verizon au anunţat că susţin neutralitatea internetului pentru liniile fixe, însa la conexiunile wireless vor tarifare diferenţiată. Principiu fundamental al internetului, neutralitatea presupune că informaţia nu trebuie să fie tratată preferenţial, adică anumite site-uri să se încarce mai repede decât altele.

Citeşte pe blogurie Google (aici) şi Verizon (aici) ideile lor despre neutralitatea pe internet.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite